Banen weer afhangen via afhangbord

Met de versoepelingen van de corona regels vanaf 1 juli zijn we weer een stap verder in tennis leuker en makkelijker te maken bij TV Holy. Een van de dingen die niet meer vereist is, is van te voren een baan te reserveren. Daarom is het per zaterdag 11 juli niet meer nodig een baan te reserveren via de KNLTB Club App maar moet dat op het afhangbord in het clubhuis gedaan worden.

Klik op de deze link voor de uitleg hoe je via het afhangbord moet afhangen.

Hoe doen we dat:

 • We gaan weer terug naar het baanregelement zoals dat van kracht was voor de corona maatregelen (zie onder)
 • Voor vrijspelen moet via het afhangbord in de gang een baan worden afgehangen met de ledenpas (instructies zie bijlage)
 • Voor een enkel kan een ½ uur, voor een dubbel ¾ uur worden afgehangen
 • Elke vrije of vrijkomende baan kan op volgorde van binnenkomst worden gebruikt om (verder) te tennissen; er is geen verplichte wachttijd tussen reserveringen
 • De app blijft in werking en kan dus gebruikt worden om de status van de baanbezetting te volgen, maar niet om te reserveren
 • NB!! Bij het afhangen is het van belang dat de 1.5 m en hygiëne regels goed worden nageleefd: dus slechts éen afhanger per team/baan met alle pasjes bij de hand, buiten wachten op je beurt en na afloop bord even schoonmaken met middelen ter plekke
 • Alleen voor clubevenementen (rackettrekken, club-dubs, toernooien, competities ed) en de officiële trainingen wordt centraal banen gereserveerd.

In de praktijk betekent dat dat je zelden langer dan ½ uur moet wachten op een baan. Door de hogere efficiëntie van baangebruik kunnen meer mensen tennissen dan via verplichte reserveringen. En tussen de potjes door kan je van het terras of de kantine gebruik maken.

Verder niet vergeten na je spel even te slepen: dit is niet zozeer om degenen na jou een mooie baan te geven maar voor het behoud van onze banen!

En tot slot: wij hebben VLTC aangeboden van begin augustus tot ca. 23 augustus beperkt gebruik te mogen maken van twee banen omdat hun banen die maand worden gereviseerd. Wij zullen er voor zorgen dat dit niet ten koste gaat van tennismogelijkheden van onze eigen leden. Maar dan weten jullie dat er in augustus af en toe VLTCers op ons park zullen zijn. Meer info volgt tzt.

Veel plezier!

Met vriendelijke groet,

Hans Zevenbergen

Voorzitter

Baanreglement

Goedgekeurd door ALV 2016

 1. Gebruik van het digitale afhangbord is verplicht. Zie de gebruiksaanwijzing
 2. De speeltijd voor dubbelspel is 45 minuten en voor het spelen van twee of drie personen is dat 30 minuten.
 3. Men mag uitsluitend een baan reserveren, wanneer men zelf op het tennispark aanwezig is.
 4. Wanneer een of meer bespeelbare banen vrij zijn mag men niet afhangen op een baan waarop gespeeld wordt. Kies de optie eerste vrije baan op het digitale afhangbord.
 5. Leden die les of training krijgen, mogen pas na afloop van de les of training een baan afhangen.
 6. In beginsel mogen competitiespelers, op de dag dat zij competitie spelen, niet reserveren. Niet-competitiespelers hebben voorrang.
 7. Na het spelen dient men de baan te vegen.
 8. Introduceren is in beginsel mogelijk (zie “Regels voor het introduceren”).
 9. Dagleden mogen banen reserveren op werkdagen tot 18.00 uur, behalve op erkende feestdagen en op woensdag na 13.00 uur.
 10. Student-leden mogen banen reserveren op vrijdag vanaf 19.00 uur, in het weekeinde en in de maanden juli en augustus.

In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist het bestuur.

 • 12 juli 2020