TENNISKIDS COMPETITIE

Bij TV Holy wordt bij de jonge jeugd zowel de rode, oranje en groene competitie gespeeld. Het verschil tussen deze competities zijn de ballen die gebruikt worden, de grootte van het veld en de leeftijd van de kinderen. Deze competities zijn op zondagochtend.

Heb je zin om competitie te spelen, geef je dan op bij de jeugdcommissie. 

Stuur een email naar jeugdcom@tvholy.nl


Indeling

De jeugd van 5 t/m 11 jaar speelt de competitie voor Tenniskids, een officiële competitie waarbij je op basis van leeftijd en speelsterkte wordt ingedeeld.

  • 5 t/m 8 jarigen spelen met een rode bal 
  • 7 t/m 10 jarigen spelen met een oranje bal 
  • 9 t/m 11 jarigen spelen met een groene bal

ADVIES RICHTLIJN LEEFTIJDSINDELING KNLTB


SPEELDATA  najaar 2020 Tenniskids Rood & Oranje

Informatieboekje

Hierin staat alle informatie over de KIA Tenniskids competitie.

Rode competitie indeling najaar 2020

Deze competitie kent geen rangen en standen. Hier wordt alleen de aanwezigheid bijgehouden. 

De Tenniskids die met een rode bal spelen spelen veel korte wedstrijdjes in het enkelspel achter elkaar tot 7 punten. Wie het eerst 7 punten heeft gemaakt wint. Je speelt steeds tegen een andere tegenstander. Je speelt op een miniveld (1/4 veld) met een lager net.

Indeling Teams

Als je op de balk hieronder klikt, vind je hier meer info over de speeltijden, klik op deze link voor teamindeling: teamindeling Worldtour

Speetijden Rood

Oranje competitie indeling najaar 2020 

De Tenniskids die met een oranje bal spelen enkel- en dubbelpartijtjes. Je speelt partijen om 5 games met BPS (Beslissend Punt Systeem bij 40-40), Zo houd je altijd een winnaar en wordt in een dubbel door iedereen minimaal 1 keer geserveerd. Serveren mag bovenhands en onderhands (als de bal maar niet eerst stuit), met een 2e servicebeurt als de 1e poging fout gaat. Je speelt op een 3/4 veld met een gewoon net. 

Er worden alleen partijresultaten bijgehouden zoals winnaar of verliezer, bijv. Pietje wint, Jantje verliest. Iedere speeldag wordt een ploeg binnen de afdeling dagwinnaar. 

Indeling Teams

Als je op de balk hieronder klikt, vind je hier meer info over de speeltijden, klik op deze link voor teamindeling: teamindeling Worldtour

Speeltijden Oranje 

Groene competitie najaar 2020 

Tenniskids die spelen met een groene bal, spelen de districtscompetitie van 7 speeldagen op zondagochtend. In de groene bal competitie spelen jongens en meisjes tegen elkaar op een volledig tennisveld (ook in het enkelspel). Er worden door het team 6 partijen gespeeld: 4x enkel en 2x dubbel.

Deze competitie wordt gespeeld in teams. Als er niet voldoende kinderen zijn, moet er vervanging geregeld worden, zodat er minstens 4 kids aanwezig zijn.

Indeling Teams

Als je op de balk hieronder klikt, vind je hier meer info over de speeltijden, klik op deze link voor teamindeling: teamindeling Worldtour

Speeltijden Groen

Uitleg

Er wordt gespeeld om 2 gewonnen 'korte' sets (t/m 4 punten met 2 punten verschil).

- Bij een stand van 40-40 in de game wordt om één beslissend punt gespeeld waarbij de ontvanger bepaalt vanaf welke kant wordt geserveerd.
- Bij een stand van 4-4 in de set wordt er een tie-break tot 7 punten gespeeld.
- Bij een stand van 1-1 in sets wordt er een tie-break tot 7 punten gespeeld in plaats van een 3e set.

Tie-break

- Eerste service: speler A serveert 1x vanaf rechts
- Daarna: speler B serveert 1x vanaf links en 1x vanaf rechts en vervolgens serveert speler A 1x vanaf links en 1x vanaf rechts. (steeds om en om links, rechts)

- Bij het dubbelspel serveert speler A1 1x vanaf rechts
- Daarna speler B1 2x, daarna A2 2x daarna B2 2x, daarna A1 2x (steeds om de beurt links, rechts)

Totdat een speler of team 7 punten met 2 punten voorsprong heeft gehaald. Bij 7-6 wordt dus doorgespeeld! Officieel moet je steeds na 6 gespeelde punten van kant wisselen. De eerste wissel is dus midden in een servicebeurt van speler B (bij enkel) en B2 (bij dubbel). Dus naast tellen ook optellen!

KNLTB

Op de website van KNLTB Tenniskids vind je nog veel meer informatie...   klik hier


Heb je een vraag over de TennisKids World Tour? klik hier en stuur een email