Cursus VCL of VTL

Altijd wat meer willen weten over de regels van tennis en ben je een keer bereid om je in te zetten voor de vereniging door een toernooi of de competitie te begeleiden? De KNLTB verzorgt gratis cursussen voor VCL en VTL. Interesse: geef je dan snel op bij onze ledenadminstrateur Joyce Rombouts ledenadmin@tvholy.nl , en zij maakt jouw inschrijving in orde.

Data cursussen oktober en november

Maar wat is een VCL of een VTL?

Cursus Verenigingscompetitieleider

De Verenigingscompetitieleider (VCL) is de persoon binnen de vereniging die verantwoordelijk is voor de competitiedeelname en -organisatie. Hij of zij meldt o.a. de competitieteams aan bij de KNLTB, zorgt voor een ordelijk verloop tijdens een competitiedag en voor juiste en snelle verwerking van de competitieresultaten. Wanneer je als vereniging KNLTB competities aanbiedt dan is het noodzakelijk dat een vereniging beschikt over één over meerdere VCL’s.

Cursus Verenigingstoernooileider

De cursus Verenigingstoernooileider is bedoeld voor verenigingsleden, die zich bezig willen houden met de organisatie van toernooien. Tijdens de cursus worden de belangrijkste onderdelen die nodig zijn voor de organisatie van een toernooi uitvoerig besproken: 

  • Praktische ondersteuning en tips voor de organisatie van een toernooi
  • Regelgeving 

Bij het organiseren van een KNLTB-goedgekeurd toernooi (een open toernooi of een ranglijsttoernooi) is het verplicht dat de toernooiorganisator in het bezit is van een geldig VTL-certificaat.

  • 11 oktober 2019