TV Holy Nieuwsbrief november 2020

06 november 2020


Woord van de voorzitter

Ik ben blij dat ik nog kan tennissen! Lekker buiten, hoewel het weer niet helemaal mee zit. Maar toch. En ik zie dat er veel meer zo over denken. Tuurlijk jammer dat het clubhuis niet open is, de competitie is gestopt en toernooien zijn gecanceld.

Maar laten we het positief bekijken: tennis staat er beter voor dan voetbal en hockey bijvoorbeeld. Daarom willen we graag al die sporters die fit willen blijven of gewoon tennis een leuke sport vinden uitnodigen bij ons lid te worden. Als ze nu lid worden voor 2021 (en de ”nieuwe” contributie betalen) krijgen ze de rest van dit jaar cadeau. Dus vraag mensen die je kent eens mee en laat ze zien hoe leuk een potje tennis is bij ons. Je kunt altijd iemand een paar keer introduceren. Tip: je krijgt €25,- op je pasje als je een nieuw seniorlid aanbrengt.

En voor ons zelf als leden: houd de moed erin, blijf contact houden met je tennismaatjes en blijf komen naar de club!. Misschien dat deze toestand nog een paar weken aanhoudt, maar eens zal toch ook “normaal” tennissen met drankje, competitie en toernooien wel weer komen.

Sportieve groet,

Hans Zevenbergen

Afscheid Hennie


Zoals jullie waarschijnlijk nog weten was het de bedoeling om Hennie een groot feest te geven voor haar afscheid. Helaas hebben corona en persoonlijke omstandigheden roet in het eten gegooid. Maar we konden dit natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan en hebben daarom Hennie thuis opgezocht om haar te bedanken voor haar grote inzet.

Als dank ontving Hennie een waardebon voor een golfweekendje, golfballen met het TV Holy logo en heeft Hans haar een verenigingsspeld gegeven. Ook is er is er een wall of fame steen geplaatst bij baan 1 (haar vaste baan).


Ze wil iedereen bedanken voor alle leuke kaarten en attenties die ze heeft mogen ontvangen.

 
Hart voor Holy: Frank de Bruin

Wij zijn trots op onze vrijwilligers, zij verdienen het om in de spotlights gezet te worden. Hierdoor kom je te weten wie er achter de schermen aan het helpen is om Holy nog leuker te maken! Dit keer aan het woord Frank de Bruin


Met heel veel plezier ben ik sinds de oprichting in 1974 lid van onze vereniging. Een klein groepje enthousiastelingen had het plan opgevat om een tennisvereniging op te richten en via een gestencild A-4-tje werd ik lid. Vijf gravel banen, een oude keet van een bouwbedrijf als kantine en de oud Davis Cup coach Joop de Mos (onder andere coach van Tom Okker en Betty Stöve) was onze tennisleraar. We hadden dat eerste jaar les op baan 3 met 10 kinderen van ongeveer 12 jaar op woensdagmiddag. We waren elke dag op de baan, speelden heel veel en werden snel beter. Van deze 10 fanatieke tennissers heeft een groot aantal zijn of haar tennislerarenlicentie gehaald en Conny Lugt en ik hebben later vele jaren op Holy tennisles gegeven.

Vele jaren maakte ik deel uit van allerlei wedstrijdleidingen en was ik lid van de Technische Commissie. De T.C. regelde alles wat met (wedstrijd)tennis te maken had: toernooien, competitie, training, jeugdtennis en recreatietennis. Een erg leuke tijd met heel veel fijne en betrokken mede-commissieleden. Toen mijn zoon Tim geboren werd in 1998 ben ik gestopt als T.C. lid en wedstrijdleider van Holy Open maar ben wel altijd actief gebleven op de baan. Elk jaar competitie gespeeld vanaf 1975 en ook vaak deelgenomen aan de clubkampioenschappen en andere toernooien.

Toen Jan van de Water me vorig jaar vroeg om weer wat te gaan doen in de T.C. om Suus en Suzan te ontlasten, vond ik dat, samen met Rik de Zeeuw en Ed de Wilde, een goed idee. Sinds de ledenvergadering van september ben ik ook bestuurslid en aanspreekpunt voor alle tennis technische zaken.

Helaas hebben we in dit vreemde tennisseizoen een aantal evenementen niet kunnen organiseren en ging natuurlijk ook de competitie niet door. Of de extra trainingen voor de jeugd door kunnen gaan valt ook nog te bezien. Heel jammer natuurlijk maar we zijn al volop plannen aan het maken voor volgend jaar. Samen met de trainers willen we proberen de jeugd meer naar het park te halen. Ook zal in overleg met de nieuwe wedstrijdleiding van Holy Open en de clubkampioenschappen overlegt worden over de opzet van deze toernooien. Natuurlijk staan de clubdubs weer prominent op het programma, wordt het tijd voor een Old Smashers 2.0, komt er een vervolg op het Taartentoernooi/de Lady’s day en onderzoeken we of er weer een Holy Open voor de jeugd kan worden georganiseerd. Waarschijnlijk gaan we ook experimenteren met enkele nieuwe toernooivormen die de KNLTB propagandeert.

Ik heb er zin in en ik hoop en verwacht dat we er samen met alle andere vrijwilligers aan kunnen bijdragen dat TV Holy een bloeiende vereniging blijft.

Wijzigingen lidmaatschap per 2021

Lidmaatschap senioren wordt met €5,- verhoogd
Voor alle scholieren en studenten wordt het lidmaatschap €145,-. Om hiervoor in aanmerking te komen, stuur een foto van je student/scholierenpas naar [email protected]
Pupillen en guppen worden samengevoegd. Het all in one lidmaatschap voor kinderen van 6 t/m 10 jaar wordt €150,-
Junioren mogen gratis competitie spelen
Het derde gezinslid krijgt 25% korting, het vierde 50% korting
Mocht je op willen zeggen stuur dan een mail voor 1-12-2020 naar [email protected]
Ledenwerving: tennis is de beste coronasport

Volgens een artikel in het Parool van 24-10-2020: Voor veel teamsporten is het coronavirus een vloek, maar voor een individuele sport als tennis blijkt het een zegen. Zelfs in de gedeeltelijke lockdown mag er volop worden getennist. Lees het hele artikel uit het parool

Vraag mensen die je kent eens mee en laat ze zien hoe leuk een potje tennis is bij ons. Je kunt altijd iemand een paar keer introduceren. Als ze nu lid worden voor 2021 (en de ”nieuwe” contributie betalen) krijgen ze de rest van dit jaar cadeau. Tip: je krijgt €25,- op je pasje als je een nieuw seniorlid aanbrengt.

Voorjaarscompetitie 2021: inschrijven voor 21 december

Na een jaar met 1 1/2 afgelaste competitie hopen we dat de voorjaarscompetitie in 2021 wel gewoon doorgaan. De knltb geeft aan dat het inschrijven begin januari begint. Onze VCLs vragen iedereen die wil spelen dit voor 21 december te laten weten via het inschrijfformulier op onze website.

Tennislessen voorjaar 2021

Het duurt nog even maar het voorjaar komt. Voor lessen van onze trainers buiten kun je je opgeven via een inschrijfformulier op onze website.

Tennisladder voorlopig afgelast

Als dit vanwege Corona weer kan gaat de senioren ladder weer verder. Voor de junioren en dubbelladder kijken we naar alternatieven. Zodra een beslissing is genomen gaan we verder.

Agenda

6 decmber 2020 en 3 januari 2020 Fun & Play kids (onder voorbehoud)
3 januari 2021 nieuwjaarsreceptie (onder voorbehoud)
17 maar 2021 ALV (onder voorbehoud)
27 maart 2021 open dag met ouder/kind toernooi (onder voorbehoud)
Houd de agenda op onze website in de gaten!

Sinterklaasfeest gaat niet door.

Nieuwscategorieën