Instructies digitaal baan reserveren en baanreglement

Uitleg digitaal afhangen (=baan reserveren) op afstand

Bij de opstarten van het tennis in coronatijd voor zowel jeugd als senioren geldt dat altijd op afspraak wordt getennist. Iedereen wordt gevraagd vooraf via het digitale afhangbord op onze website of in de KNLTB ClubApp een speeltijd af te hangen.

1) Baan reserveren (“afhangen”) via de website van onze vereniging www.tvholy.nl

Op de Home pagina zie je rechtsmidden een knop met “Mijn TV Holy”. Log in met je bondsnummer (druk op pijltje en kies daarvoor) en wachtwoord. Klik onder op “inloggen”.

Je komt dan in het Mijn TV Holy overzicht. Je ziet dan jouw agenda, diensten die je kunt doen en de ledenlijst.  En baan afhangen.

Klik daarop en zie rechts een oranje knop met “Baan afhangen”. Je kunt je partners kiezen. Misschien staan er al enkele leden met wie je hebt gespeeld, anders type je rechts in het witte vlak een naam en zoek je naar de juiste persoon. Introducee toevoegen kan ook via knop onder. Dan “volgende”.  Je ziet de tijdsblokken waar je uit kunt kiezen (vandaag en morgen). Weer “volgende”. Kies een tijd en baan die nog open is. “Volgende”. En je ziet het overzicht: indien OK, bevestigen via knop rechtsonder.

Jij en je medespeler ontvangen allebei een bevestiging van de reservering per mail. De reservering vind je terug onder Mijn Club –  afhangbord. Hier kun je ook de reservering ongedaan maken met de rode knop. Na hierop te hebben gedrukt, krijg je de vraag om het te bevestigen. Als je dat doet, ben je de reservering kwijt, eerder niet.

2) Baan reserveren via de KNLTB Clubapp

Op de site van de KNLTB vind je uitgebreide informatie over de installatie en het gebruik van de KNLTB Clubapp. Heb jij de nieuwste versie van de KNLTB ClubApp nog niet op je telefoon? Download die dan in de Apple store (IOS) of Google play (Android). Selecteer vervolgens je vereniging (zoek op “T.V. Holy”) en vul je bondsnummer in en geef je wachtwoord op. Als je die niet (meer) weet kies dan voor ‘reset’. Je krijgt dan de mogelijkheid een (nieuw) wachtwoord in te stellen via een link op je e-mailadres waarmee je bekend bent bij de KNLTB. Het kan zijn dat de reset niet werkt, bijvoorbeeld omdat je de ClubApp nooit eerder hebt gebruikt. Neem dan contact op met [email protected] om jouw inloggegevens opnieuw te ontvangen.

Instructie voor Digitaal afhangen

In de ClubApp is het vervolgens vrij simpel:

  1. Open de App
  2. klik op het tweede icoon onderaan het scherm “Spelen”
  3. Klik rechtsboven op “Baan reserveren”
  4. Kies een tijdstip voor vandaag of click rechtsboven via het kleine agenda icoontje om de agenda open te klappen en een datum en tijdstip te kiezen
  5. Klik op een groen plusje om een tijdstip te reserveren
  6. Voeg een speler toe door op het zwarte plusje te klikken (via zoeken kan je iemand selecteren), selecteer de speler, en klik onderaan op “Speler toevoegen”
  7. Klik vervolgens op “reserveren”
  8. De reservering is vervolgens te zien bij “home”(1e vakje links onderaan het scherm)
  9. Zowel jij als je medespeler(s) ontvangen per mail een bevestiging van de reservering. Je hoeft je reservering op afstand op dit moment NIET te bevestigen op het digitale afhangbord op de club. Dit om onnodig gebruik van het digitale afhangbord op de club te voorkomen.

Een overzicht van alle veel gestelde vragen vind je op de website van de knltb.nl/clubapp. 

Afhangen / reserveren banen mei/juni 2020 tot nadere berichtgeving

Basis goedgekeurd door ALV 2016; tijdelijke aanpassingen op basis van maatregelen ivm corona overeengekomen met de gemeente Vlaardingen mei 2020..

1. Gebruik van de KNLTB Club.App of website om een baan te reserveren is voor alle leden verplicht. Zie de gebruiksaanwijzing op website. Het afhangbord in het clubhuis hoeft niet gebruikt te worden, maar toont de reserveringen.

2. De speeltijd voor dubbelspel en enkelspel is 60 minuten.

3. Een reservering kan éen dag van te voren en tot éen uur voor de gewenste tijd gemaakt worden.

4. Er zit minimaal éen uur tussen twee opvolgende reserveringen.

5. Je kunt tot éen uur van te voren je reservering annuleren.

6. Men mag alleen op het park zijn uiterlijk vanaf 10 minuten voor aanvang van de reservering tot direct na de reservering.

7. Wanneer je reservering afloopt, maar je wilt door spelen, is dat toegestaan mits niet een ander de baan heeft gereserveerd. Indien de baan gereserveerd is mag je een andere baan die vrij is gebruiken. De plicht om te vegen vervalt hierbij niet.

8. Na het spelen dient men de baan te vegen, tenzij het regent of de baan nat is.

9. Introduceren is in beginsel mogelijk (zie "Regels voor het introduceren").

10. Senior leden en Zomerleden mogen banen reserveren op alle dagen van 9:00 - 23.00 uur (bij een avondklok gelden andere tijden!).

11. Dagleden mogen banen reserveren op werkdagen tot 18.00 uur, behalve op erkende feestdagen.

12. Het bestuur, en de daartoe aangewezen functionarissen, heeft het recht banen te reserveren voor de trainers, rackettrekken, competitie, toernooien en grotere groepen indien dit voor een beter beheer van het park of de veiligheid van de leden nodig is.

13. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist het bestuur.

Baanindeling:

Dinsdag:
Vanaf 19.00 uur zijn 4 banen gereserveerd voor rackettrekken.

Vrijdag:
Vrijdagmorgen is een aantal banen gereserveerd voor het rackettrekken.

Zaterdag, zondag en dinsdag, en vrijdagavond:
In de competitieperiode en tijdens toernooien is er beperkte mogelijkheid om vrij te spelen. Zie de agenda op de website.

Lessen:
Baan 1/2 of 6/7 of 9/8 kunnen geblokt worden voor tennislessen voor leden. Deze reserveringen staan aangegeven op het afhangbord.

Verlichting:
In de speelperiode (maart-november) gaat de verlichting uiterlijk uit om 23.00 uur.