Bardienst

Bar- en/of keukendiensten

Om de contributie en de prijzen van de consumpties zo laag mogelijk te houden én om de leden te garanderen dat er zoveel mogeljk een drankje en een hapje te krijgen zijn, bestaat er de bar/keukendienst voor senioren. Dit houdt in dat men drie of vier keer per jaar achter de bar of in de keuken staat. Dit zijn eenvoudige handelingen waar niemand moeite mee zal hebben en er is een barboek waar het een en ander puntsgewijs in staat. Leden jonger dan 18 jaar en leden vanaf 80 jaar hoeven geen bardienst te verrichten (maar vanaf 16 jaar mag je wel bardienst doen). Tegelijk met de contributie betaalt men €60. Dit bedrag ontvang je terug wanneer er drie of vier bar/keukendiensten gedaan zijn.

Wil je graag eerst een keertje meelopen en persoonlijk uitleg krijgen over de bar- of keukendienst? Stuur dan een email naar [email protected]

Uitleg Kassasysteem

Reserveren

Je kan inschrijven voor de bar-en/of keukendiensten via de button Bardienst of via de clubapp.

 1. Log in met je bondsnummer en wachtwoord 
 2. Klik op diensten. Lijst of kalender
 3. Kies een maand
 4. Klik op het groene vakje van de gewenste bardienst
 5. Klik op inplannen. 
 6. Je kan je tot een week voor datum uitschrijven via de kalender of de clubapp
 7. Klik hiervoor op de de geplande bardienst.
 8. Klik op uitplannen
 9. Als je bardienst binnen een week is en je bent verhinderd, zorg dan zelf voor vervanging en meldt dit via een mail naar [email protected]
 10. Kan je geen vervanger vinden bel dan Cisca Rook 06-50672157

Wil je 's avonds liever met z'n tweeen bardienst doen, dat kan, 1 persoon schrijft zich in en mailt aan [email protected] wie er op die avond samen met jou bardienst doet. De barcommissie maakt dan een tweede dienst aan en schrijft deze persoon in.

Certificaat

Het is verplicht dat alle barvrijwilligers een IVA-certificaat hebben (instructie verantwoord alcohol schenken).

Via deze link kan je de E-learning en test doen.
Als je de test goed hebt gemaakt krijg je een certificaat.

Dit certificaat is onbeperkt geldig.
Je certificaat mailen naar [email protected]

Het schenken van alcohol brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zo is het van groot belang dat jongeren onder de 18 jaar absoluut geen alcohol kunnen verkrijgen in de sportkantine. Daarnaast willen we alcoholmisbruik en rijden onder invloed voorkomen. Om jullie te helpen op een goede manier met deze verantwoordelijkheid om te gaan heeft NOC*NSF een website ontwikkeld in samenwerking met de sportbonden.

De e-learning op deze website stelt jullie in staat om straks op een verantwoorde manier alcohol te kunnen schenken in jullie kantine of clubhuis. Wanneer je de e-learning hebt gedaan ben je in staat om de test te maken waarmee je een gekwalificeerde barvrijwilliger wordt en je bardienst mag draaien op tijdstippen dat er alcohol wordt geschonken.

Doe nú de test! Binnen een half uurtje heb je je certificaat!

Test Verantwoord Alcohol Schenken

Vergoeding

De vergoeding voor de bardiensten is €5,- per uur. De bardiensten worden maandelijks uitbetaald.

Diensten-uitnodiging

Wekelijks ontvang je een e-mail met daarin de nog openstaande diensten voor de komende 10 dagen. Schrijf je hiervoor in, we hebben je hulp hard nodig.

Bardienstreglement

 1. Ieder lid is verplicht de zelf geplande bardiensten correct uit te voeren. Zie de instructie bij de kassa. Elke bardienst bestaat uit 1 persoon, behalve bij de competitie en bij sommige toernooien.
 2. Als je je diensten hebt ingepland dan kunt je jezelf tot 7 dagen voor de dienst uitplannen. Als de bardienst binnen 7 dagen is probeer dan zelf voor vervanging te zorgen en meldt dit aan de barcommissie via [email protected], kan je geen vervanger vinden bel dan: 06-46611140.
 3. Bij niet verschijnen voor een dienst zal er een boete worden opgelegd van € 15,00.
 4. Vastgestelde boetes dienen uiterlijk een maand na ontvangst van de boetebrief voldaan te worden. Indien een lid deze verplichting niet nakomt, is het bestuur, na advies van de barcommissie, vrij om maatregelen te nemen in overeenstemming met de statuten en het Huishoudelijk Reglement. (Artikel 2.a punt 3)
 5. Alle van de bar betrokken consumpties dienen direct afgerekend te worden met uitzondering op competitiedagen waarbij een speciale procedure gevolgd wordt met competitiekaarten.
 6. Wij zijn een cashvrije vereniging. Er kan alleen met KNLTB-pas of met PIN betaald worden.
 7. Bij regen tijdens de bardienst: dit geldt als een gedraaide bardienst. Bij regen voordat de bardienst aanvangt wordt men afgebeld en kan er een nieuwe bardienst ingepland worden.
 8. Van maandag t/m vrijdag sluit het clubgebouw om 23.00 uur. Zaterdag en zondag om 18.00 uur. Tijdens de competitie en toernooien worden de sluitingstijden aangepast door de barcommissie. Bovengenoemde tijdstippen zijn hard, toch doorgaan heeft financiële consequenties i.v.m. alarminstellingen. Indien een lid deze regel niet nakomt, is het bestuur, na advies van de barcommissie, vrij om maatregelen te nemen in overeenstemming met de statuten en het Huishoudelijk Reglement. (Artikel 2.a punt 3).
 9. Bij TV Holy betalen de leden voor de bardiensten vanaf de leeftijd van 18 jaar, er mogen geen personen jonger dan 16 jaar achter de bar staan (vanaf 15 jaar in de keuken).
 10. Het is alleen in overleg met de barcommissie toegestaan je bardienst te laten uitvoeren door iemand die geen lid is van de vereniging.
 11. Tijdens een bardienst mag je 2 consumpties nemen, deze wegboeken als eigen gebruik.
 12. Tijdens de bardienst mag men geen alcoholische drank nuttigen.